Ingatlanhitel feltételei

2011. jún. 18.
Ingatlanhitel feltételei

A jelzáloghiteleknek három csoportja van: a lakáscélú hitelek, a szabad felhasználásúak, valamint az adósságrendezők.
A szabad felhasználású hiteleket nevéből adódóan bármire fordíthatjuk. Megfelelő ingatlanfedezet benyújtása szükséges, az igényelhető összeg nagy mértékű, akár milliós nagyságrendű is lehet. Előnye, hogy nincs számlabemutatási kötelezettség.

Az adósságrendező jelzálog alapú hitelek egyre népszerűbbek. Ennek lényege, hogy a kölcsön kiváltja a korábbi egy – vagy akár több – kedvezőtlen konstrukciójú hitelünket. Így csak egy, a korábbi kölcsönök törlesztő részleténél alacsonyabb kiadással kell számolnunk a továbbiakban.

A lakáscélú hitelek esetében egyes típusoknál, mint például a bővítés, felújítás, kötelezhetik az igénylőt számlabenyújtásra, ennek mértékét pénzintézetek határozzák meg.

Milyen devizában igényelhet jelzáloghitelt?

Alapvetően három devizanem a legismertebb: A forint (HUF), az euró (EUR), valamint a svájci frank (CHF). Hitelfelvételnél az dönt közöttük, hogy melyik a kedvezőbb, illetve, hogy milyen feltételek mellett tudja igénybe venni. A 2010-ben bevezetett törvénymódosítások óta jelzáloghitelt csak forint (HUF) alapon lehet igényelni. Az euró, és svájci frank alapú jelzáloghitelek csak adósságrendezés, illetve hitelkiváltás céljára érhetőek el. Utóbbiak szempontjából fontos, hogy devizában is lehessenek, mivel így elkerülheti a felmerülő árfolyamveszteséget.

Számoljon utána!

Használja az oldal tetején található jelzáloghitel kalkulátort és hasonlítsa össze a különböző devizában kalkulált törlesztő részleteket! Mindössze a futamidőt, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegét kell megadnia és azonnal láthatja az eredményt!
A jelzáloghitel feltételei:

  •  Igényelt hitelösszeg 1 millió – 100 millió Forint között
  •  Svájci frank (CHF), Euró (EUR) és Forint (HUF) alapon (Csak hitelkiváltás, adósságrendezés igényelhető deviza alapon)
  •  Új lakás vásárlásra, használt lakás vásárlásra, szabad felhasználásra
  •  Maximális futamidő 30 év.

Melyek a jelzáloghitel előnyei?

A jelzáloghitel előnye, hogy több célra is felhasználható. Megvásárolhatja belőle álmai lakását, vagy éppen azt felújíthatja. Lényege, hogy az ingatlant a hitel igénylője “zálogba” adja, vagyis ez szolgál fedezetként. Nemfizetés esetén ez az, amit elvehetnek a bankok.
 Az egyes típusokon belül a törlesztő részlet nagysága, a feltételek szigorúsága, illetve a különböző kedvezmények mértéke teheti vonzóbbá a kölcsönöket.

Válassza a legalacsonyabb törlesztőt és váltsa valóra céljait! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombot és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!