Ismét itt vannak a forint hitelek

2010. aug. 13.
Ismét itt vannak a forint hitelek

A hitelintézetek gyorsan reagálnak a bejelentett jogszabály-változás elképzelésekre. Minden bank felülvizsgálta forint termékét. Akik eddig nem rendelkeztek eddig forint termékekkel, azok most bevezették a forint konstrukciókat.


A bankok reakcióidejéből lehet következtetni arra, hogy ismét stratégia termékeknek tekintik a jelzáloghiteleket. A jelenlegi szabályozás értelmében a forint alapú ingatlanfedezetű hiteleket. A változásokat követően azonban nem tűntek el a deviza hitelek, a hitelkiváltás, adósságrendezés céljára továbbra is elérhetőek. A jelenlegi szabályozás mellett azonban kimutathatóan kedvezőbb devizahitel váltható csak át másik devizahitelre. A devizahitelre történő kiváltás esetleges tiltása esetén, kizárólag forint alapú konstrukcióra lehetett volna átváltani a meglévő devizahitelt. Ennek egyenes következménye, hogy az átváltás időpontjáig realizálja a hitelfelvevő a veszteséget., illetve más devizanembe sem tudott volna mozdulni a tiltás miatt.
A hitelközvetítők meglátása szerint a bankok erőfeszítéseik ellenére is nagyon nehezen lépnek kapcsolatba hitelképes ügyfelekkel a szigorításoknak köszönhetően. Várhatóan 2011-ben élénkül meg a jelzáloghitelezés.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!