Jelzáloghitel előtörlesztés

2010. nov. 14.
Jelzáloghitel előtörlesztés

A jelzálog alapú hiteleknek több formája van, céljától és fedezetétől függően. Lehet lakáscélú, szabad felhasználású, illetve adósságrendező. A fedezete lehet jövedelem, valamint ingatlan.

A személyi kölcsön jövedelem alapú, szabad felhasználású hitel. Kisebb összeg felvételét teszi lehetővé, az igazolt munkabér kb. 5-8szorosát lehet igényelni. Ennek megfelelően futamideje is rövidebb, 7-8év
, amelyet a pénzintézetek határoznak meg.

A jelzáloghitel alapja ingatlan, ezért ez által nagyobb kölcsönt lehet igényelni. Pótingatlan bevonásával akár egy ingatlan értékének a teljes vételárát is felvehetjük. Ennek hosszabb, akár 30 év is lehet a futamideje.
Hitelkiváltásra is felhasználható, ez azt jelenti, hogy a meglévő egy/vagy akár több kölcsönünket egy, nagyobb összegű hitelre váltjuk, amely által csak egy törlesztő részletet kell fizetni, ami alacsonyabb, mint a korábbiak összege.

A törlesztésnél lehetőség van elő,- valamint végtörlesztésre is. Az előtörlesztés azt jelenti, hogy egy nagyobb pénzösszeget fordít az adós a hitel törlesztésére, nem csak a havi törlesztő részletet fizeti be. Így csökken a hitel összege – a törlesztő nem változik, csak a futamidő. Az előtörlesztési szándékot minden esetben jelezni kell a pénzintézet felé. A bankok díjat számítanak fel ezért a műveletért is, de ennek mértékét maximalizálták, az előtörlesztett összeg maximum 2%-át kérhetik. Az előtörlesztésről a pénzintézetek igazolást adnak, így biztosítva, hogy a pénz valóban a hitel törlesztésére lett felhasználva.

A végtörlesztés annyiban különbözik az előtörlesztéstől, hogy míg az előtörlesztésnél csak a hitel egy részét fizeti vissza az adós, a végtörlesztés esetében a teljes összeget kiegyenlíti, még a futamidő lejárta előtt. A 2010-ben életbe lépett változások miatt, amennyiben a hitel összege 1 millió forint alatt van, valamint az előző évben nem volt előtörlesztése sem, akkor nem számolnak fel végtörlesztési díjat. Más esetekben a pénzintézetek határozzák meg mértékét.

Jelzáloghitelre van szüksége? Van jelzáloghitele? Szeretné előbb kiegyenlíteni tartozását? Rendelkezésére áll egy nagyobb összeg, amellyel akár az egész kölcsönt visszafizetheti? Forduljon munkatársainkhoz kérdéseivel!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!