Jelzáloghitel – érdemes kérelmezni, ha sok pénz kellene!

2014. nov. 04.
Jelzáloghitel – érdemes kérelmezni, ha sok pénz kellene!

A jelzáloghitel azért jó, mert sokkal nagyobb összeget lehet így kérelmezni, mint fedezet nélkül. Amennyiben lakáscélra, vagy autóvásárlásra, vagy nagyobb beruházásra készülünk jobban megéri emellett dönteni, mint a fedezet nélküli hitelek között keresgélni.

Mikor ajánlott a jelzáloghitel?

Amikor nem elég a személyi kölcsön, vagy fedezet nélküli szabad felhasználású hitel esetében kérelmezhető összeg. Amennyiben több millió forintra van szükségünk, a jelzáloghitel remek megoldás lehet. A bankok megfelelő fedezet mellett nagyobb hiteleket bocsájtanak ki. A jelzáloghitel esetében a bank nem kockáztat, mivel az ügyfél, lakásával garantál a hitele miatt, így több pénzt kaphat, mintha csak a jövedelme, vagy egy adóstárs lenne a biztosíték. A bankok szeretnek biztosra menni és csak akkor adnak hitelt, ha az nem kockázatos, ez nem csak az ő érdekük, az ügyfél érdeke is, hogy időben tudja fizetni a törlesztőket.

Mennyi pénzt kaphatunk?

A jelzáloghitel az ingatlan piaci értékének bizonyos százaléka lehet. A bankoktól függ, hogy az ingatlan értékének hány százalékát bocsájtják ki kölcsönként. Tehát attól függ, hogy mennyi pénzt kaphatunk, hogy mekkora értékű a lakásunk. A jelzáloghitel azért is kedvező, mert akár 3 ingatlan is bevonható a szerződésbe, így ha nagyobb összegre van szükségünk ez is megoldható. Amennyiben nem minden ingatlan a mi nevünkön van, az nem jelent gondot, akár a rokonoké is lehet az adott ház, amennyiben vállalják, hogy arra jelzálogjog kerüljön. A kérelmezhető pénzösszeg nagyságát nem csak az ingatlan/ingatlanok értéke befolyásolja, az ügyfél jövedelmének nagyságát is figyelembe veszik a hitelezés előtt. A legjobb a jelzáloghitelben, hogy ha megfelelő típusút igénylünk, akkor arra használjuk amire akarjuk. A jelentős kiadások nem jelentenek többé nehézségeket, ha a jelzáloghitel mellett döntünk és mielőbb kérelmezzük.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitölthető az űrlap és ezt követően a munkatársaink felkeresik Önt a legelőnyösebb jelzáloghitel ajánlatokkal!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!