Jelzáloghitel igénylés BAR listások részére?

2014. Már. 28.
Jelzáloghitel igénylés BAR listások részére?
A jelzáloghitelek ma már a legtöbb helyen igényelhetőek akkor is, ha BAR listás. Passzív státusszal, vagyis ha már rendezte adósságát, akkor van lehetősége a hiteligénylésre. Ennek oka, hogy a már régebbi, rendezett tartozás azt jelenti, hogy az Ügyfél fizetőképes. Aktív státusznál viszont elutasítással találkozhat, hiszen a még fennálló adósság negatív színben tünteti fel. Hiszen ha azt nem fizette ki, hogyan fizeti a törlesztő részleteket jelzáloghitel esetén?

Tehát, ha aktív státuszú, minél előbb rendezze tartozását, hogy minél hamarabb pozitív szemszögbe kerüljön!

Jelzáloghitel igénylésének feltételei:

  • Az igényelt hitelösszeg 1 millió – 100 millió Forint között lehet.
  • Svájci frank (CHF), Euró (EUR) és Forint (HUF) alapon érhető el (Csak hitelkiváltás, adósságrendezés igényelhető deviza alapon).
  • Maximális futamideje 30 év.
  • Három fő csoportja van: a lakáscélú hitelek, a szabad felhasználásúak, valamint az adósságrendezők.
  • A szabad felhasználású hiteleket nevéből adódóan bármire fordíthatjuk. Megfelelő ingatlanfedezet benyújtása szükséges, az igényelhető összeg nagy mértékű, akár milliós nagyságrendű is lehet. Előnye, hogy nincs számlabemutatási kötelezettség.
  • Az adósságrendező jelzálog alapú hitelek egyre népszerűbbek. Ennek lényege, hogy a kölcsön kiváltja a korábbi egy – vagy akár több – kedvezőtlen konstrukciójú hitelünket. Így csak egy, a korábbi kölcsönök törlesztő részleténél alacsonyabb kiadással kell számolnunk a továbbiakban.
  • A lakáscélú hitelek esetében egyes típusoknál, mint például a bővítés, felújítás, kötelezhetik az igénylőt számlabenyújtásra, ennek mértékét pénzintézetek határozzák meg.

Miért előnyös a jelzáloghitel?

A jelzáloghitel előnye, hogy több célra is felhasználható. Megvásárolhatja belőle álmai lakását, vagy éppen azt felújíthatja. Lényege, hogy az ingatlant a hitel igénylője “zálogba” adja, vagyis ez szolgál fedezetként. Nemfizetés esetén ez az, amit elvehetnek a bankok.
 Az egyes típusokon belül a törlesztő részlet nagysága, a feltételek szigorúsága, illetve a különböző kedvezmények mértéke teheti vonzóbbá a kölcsönöket.

Miért hasznos a jelzáloghitel kalkulátor használata?

A jelzáloghitel kalkulátor segít Önnek, a várható törlesztő részleteket kalkulálja ki a futamidő, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének megadása által. Egyúttal összehasonlításra is használhatja, így látni fogja, melyek a legkedvezőbb ajánlatok.

BAR listás? Van megoldás! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!