Jelzáloghitel kalkulátor

2011. feb. 22.
Jelzáloghitel kalkulátor

Hasznosítsa a kalkulátort, hogy a legolcsóbb törlesztő részletet találja meg. A kalkulátor olyan egyszerűen működik, mint egy online számológép. A futamidő, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének megadásával azonnal megkapja a várható törlesztő részletei nagyságát. Használhatja összehasonlításra is, így a legkedvezőbb ajánlat megtalálásához nem kell több ablakot megnyitnia, mindent
megtalál egy helyen. E mellett az Internetnek köszönhetően akár konkrét ajánlatot is kérhet általa, amennyiben megtalálta az Önnek legmegfelelőbbet.
Amennyiben bizonytalan, hogy az Ön által kinézett ajánlatot felveheti-e,kérhet előzetes hitelminősítést is,amely azt vizsgálja, hogy mekkora kölcsön felvételére jogosult, a jelen anyagi helyzetében.

Milyen feltételekkel igényelhet jelzáloghitelt?

  • Az igényelt hitelösszeg 1 millió – 100 millió Forint között lehet.
  • Svájci frank (CHF), Euró (EUR) és Forint (HUF) alapon érhető el (Csak hitelkiváltás, adósságrendezés igényelhető deviza alapon).
  • Maximális futamideje 30 év.

Mi lehet a jelzáloghitel célja?

Ez attól függ, mire igényli. Három fő csoportja van: a lakáscélú hitelek, a szabad felhasználásúak, valamint az adósságrendezők.
A szabad felhasználású hiteleket nevéből adódóan bármire fordíthatjuk. Megfelelő ingatlanfedezet benyújtása szükséges, az igényelhető összeg nagy mértékű, akár milliós nagyságrendű is lehet. Előnye, hogy nincs számlabemutatási kötelezettség.

Az adósságrendező jelzálog alapú hitelek egyre népszerűbbek. Ennek lényege, hogy a kölcsön kiváltja a korábbi egy – vagy akár több – kedvezőtlen konstrukciójú hitelünket. Így csak egy, a korábbi kölcsönök törlesztő részleténél alacsonyabb kiadással kell számolnunk a továbbiakban.

A lakáscélú hitelek esetében egyes típusoknál, mint például a bővítés, felújítás, kötelezhetik az igénylőt számlabenyújtásra, ennek mértékét pénzintézetek határozzák meg.

Mi szolgálhat a jelzáloghitel fedezeteként?

A jelzáloghitel fedezete fontos szerepet játszik a hiteligénylése, elbírálása során. Ettől függ ugyanis a hitel mértéke. Jelzáloghitel esetén elsősorban az ingatlan jelenti a fedezetet. A pénzintézetek  meghatározzák azokat a típusokat, amely ingatlanok fedezetként szolgálhatnak.

  • Ilyenek: a családi ház, ikerház, társasházi lakás, nyaraló vagy hétvégi ház.
  • Némely esetben elfogadhatják a telket is, mint jelzálog, ám ez nem mindenhol van, esetleg telekvásárlási hitel igénylésénél lehet alkalmazni. A termőföld itt külön jelentést kap, ugyanis bel,- illetve külterületi termőföld esetén a hitelbiztosítéki értékének meg kell haladnia a 4 millió forintot, csak ebben az esetben fogadható el fedezetként.
  • Több helyen elfogadnak üzleti típusú  ingatlanokat is, mint például a különböző üzletek, söröző, pékség, cukrászda, ám ezek alól a szálloda, valamint a kemping kivételt jelent.
  • Garázs csak kiegészítő fedezetként szolgálhat abban az esetben, ha önálló helyrajzi számmal rendelkezik, a hitelbiztosítéki értéke min. 15, millió forint.

Találja meg a legjobb törlesztőrészletet most, ne fizessen magas törlesztőt, ha olcsóbban is megúszhatja! Kattintson most a cikk alatt található Ajűnlatkérés gombra és a megoldást szállítjuk Önnek!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!