Jelzáloghitel – vagyis jelentős összegű szabad felhasználású hitel

2014. nov. 27.
Jelzáloghitel – vagyis jelentős összegű szabad felhasználású hitel

A bankok kínálatában számos jelzáloghitel ajánlat fellelhető, így ez jó megoldás lehet, ha Önnek magasabb összegre van szüksége és nem akarja, hogy a bank szabja meg mire költheti a kért kölcsönt.

Szabad felhasználású jelzáloghitel

Ennek a hitel konstrukciónak a legnagyobb előnye, hogy a hitelt arra használhatja fel amire akarja. A szabad felhasználású jelzáloghitel összege magasabb mint az átlagos szabad felhasználású hiteleké. Ennek oka, hogy nem csak a jövedelem alapján hitelez ebben az esetben a bank, hanem az ingatlant is garanciába adja neki az ügyfél, ezért magasabb összeget kaphat. A kölcsön nagysága az ingatlan forgalmi értékétől és az ügyfél jövedelmétől is függ. A szabad felhasználású jelzáloghitel Azért is előnyös, mert a kérelmezését követően Ön akár gépjárművet is vásárolhat belőle, vagy felújíthatja az otthonát, megveheti azokat a dolgokat amikre rég vágyott, mivel a bank nem szól bele, mire használja fel.

A hitel kérelmezés feltételei

A szabad felhasználású jelzáloghitel esetében az ügyfél jó adósminősítéssel kell rendelkezzen. A BAR/KHR listán nem szerepelhet, mert ez a hitelkérelem elutasításához vezet. A rendszeres havi jövedelem is elvárt, mivel az ingatlanfedezet még nem biztosíték arra, hogy a hitelét fizetni is tudja majd, így jövedelemigazolásra is szüksége van a szabad felhasználású jelzáloghitel kérelmezéséhez. Amennyiben szeretné, adóstársat is bevonhat a kölcsönbe, így is növelhető az elérhető hitelösszeg, de ez természetesen opcionális lehetőség. A jelzáloghitel futamideje az összeg nagyságától függ többek között. A törlesztőrészletek összege akár fix is lehet a futamidő végéig, így Önnek nem kell attól tartania, hogy a változó költségek miatt anyagi nehézségei adódnak.

A jelzáloghitel kérelmezését követően az előzetes hitelbírálat gyorsan meg is történik, így az összeg akár néhány napon belül folyósításra is kerülhet. A jelzáloghitel ajánlatok között a hitelkalkulátor használatával keresgélhet, így egyszerre több bank ajánlatát át is nézheti és megtudhatja, melyik a legelőnyösebb az Ön esetében.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és megismerheti a legjobb jelzáloghitel ajánlatokat!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!