Jelzáloghitelek előtörlesztés

2011. jan. 03.
Jelzáloghitelek előtörlesztés

A jelzáloghiteleknél lehetőség van előtörlesztésre, amely előnyös azoknak, akik nagyobb pénzt tudnak hitelük törlesztésére fordítani.
Az előtörlesztés azt jelenti, hogy egy nagyobb pénzösszeget fordít az adós a hitel törlesztésére,
nem csak a havi törlesztő részletet fizeti be. Az előtörlesztési szándékot minden esetben jelezni kell a pénzintézet felé. A bankok díjat számítanak fel ezért a műveletért is, de ennek mértékét maximalizálták, az előtörlesztett összeg maximum 2%-át kérhetik. Az előtörlesztésről a pénzintézetek igazolást adnak, így biztosítva, hogy a pénz valóban a hitel törlesztésére lett felhasználva.

Hogyan alakul előtörlesztés után hitele?

A hitel jellemzői nem változnak, a futamidőt kivéve. A törlesztő részlete ugyanaz marad, mint korábban, viszont mivel már törlesztett a hitelből, a futamidő rövidebb lesz.

Van lehetőség végtörlesztésre is?
Igen, a végtörlesztés annyiban különbözik az előtörlesztéstől, hogy míg az előtörlesztésnél csak a hitel egy részét fizeti vissza az adós, a végtörlesztés esetében a teljes összeget kiegyenlíti, még a futamidő lejárta előtt. A 2010-ben életbe lépett változások miatt, amennyiben a hitel összege 1 millió forint alatt van, valamint az előző évben nem volt előtörlesztése sem, akkor nem számolnak fel végtörlesztési díjat. Más esetekben a pénzintézetek határozzák meg mértékét.

A jelzáloghitel feltételei:

  • Jelzáloghitelt szabad felhasználásra, adósságrendezésre, hitelkiváltásra, valamint lakáscélra igényelhet.
  • Igényelt hitelösszeg 1 millió – 100 millió Forint között
  • Svájci frank (CHF), Euró (EUR) és Forint (HUF) alapon (Csak hitelkiváltás, adósságrendezés igényelhető deviza alapon) 
  • Maximális futamidő 30 év.

Az ajánlatkérés gombra kattintva kérheti hitelszakértőnk segítségét mind elő,- mind pedig végtörlesztés esetén, hogy elkerülje a hitelügyintézéssel járó bonyodalmakat.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!