Mekkora a maximálisan felvehető jelzáloghitel?

2011. jan. 02.
Mekkora a maximálisan felvehető jelzáloghitel?

Ennek mértéke az elmúlt években csökkent, a gazdasági válság következményeként. Ez azt jelenti, hogy míg korábban elérhetőek voltak  a magas finanszírozású hitelek és kevesebb önerő volt szükséges, mára ez megváltozott, a feltételek szigorodtak. A jelzálog alapjául szolgáló ingatlan értékének maximum 75%-a jelzáloghitel mértéke, amely forint (HUF) alapon érhető el. Deviza alapú hiteleknél rosszabb
a helyzet: euró (EUR) esetén 60%, míg svájci franknál (CHF) 45% a hitel maximuma a fedezet függvényében.

Minden célra igényelhető devizahitel?
Nem, ezt elsősorban a 2010-es törvénymódosítás szabályozta. Deviza alapú hitelt csak lízingelésre, adósságrendezésre, valamint hitelkiváltásra lehet igényelni.

Mi lehet a jelzáloghitel célja?

Ez attól függ, mire igényli. Három fő csoportja van: a lakáscélú hitelek, a szabad felhasználásúak, valamint az adósságrendezők.
A szabad felhasználású hiteleket nevéből adódóan bármire fordíthatjuk. Megfelelő ingatlanfedezet benyújtása szükséges, az igényelhető összeg nagy mértékű, akár milliós nagyságrendű is lehet. Előnye, hogy nincs számlabemutatási kötelezettség.

Az adósságrendező jelzálog alapú hitelek egyre népszerűbbek. Ennek lényege, hogy a kölcsön kiváltja a korábbi egy – vagy akár több – kedvezőtlen konstrukciójú hitelünket. Így csak egy, a korábbi kölcsönök törlesztő részleténél alacsonyabb kiadással kell számolnunk a továbbiakban.

A lakáscélú hitelek esetében egyes típusoknál, mint például a bővítés, felújítás, kötelezhetik az igénylőt számlabenyújtásra, ennek mértékét pénzintézetek határozzák meg.

Melyek a jelzáloghitel igénylésének feltételei?

  1. Az igényelt hitelösszeg 1 millió – 100 millió Forint között lehet.
  2. Svájci frank (CHF), Euró (EUR) és Forint (HUF) alapon érhető el (Csak hitelkiváltás, adósságrendezés igényelhető deviza alapon).
  3. Új lakás vásárlásra, használt lakás vásárlásra, szabad felhasználásra, hitelkiváltásra igényelhető.
  4. Maximális futamideje 30 év.

Hogyan tudja igényelni? Mekkora mértékű jelzáloghitelt tud felvenni?

Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában a jelzáloghitel kalkulátor segít Önnek. A várható törlesztő részleteket kalkulálja ki a futamidő, valamint a felvenni kívánt kölcsön összegének megadása által. Egyúttal összehasonlításra is használhatja, így látni fogja, melyek a legkedvezőbb ajánlatok.

Az ajánlatkérés gomb is segít Önnek, Ezt az oldal tetején találja, és ha rákattint, megnyitja az ajánlatkérő űrlapot. Ennek kitöltésével díjmentesen tud ajánlatot kérni, illetve hitelszakértőnk segítségét kérni a hitellel kapcsolatos problémáival.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!